Top image

Kadeti úspěšně na AVL - 23.1.2011

25. 1. 2011

Jako každou třetí neděli v měsíci, tak i 23.ledna 2011 vratislavičtí beachvolejbaloví kadeti bojovali na turnaji Amatérské Volejbalové Ligy (AVL) na ZŠ Dobiášova. Jde o soutěž smíšených družstev neregistrovaných volejbalistů a volejbalistek, kde se minulého ročníku zúčastnilo přes 40 družstev jen z libereckého kraje.

Na minulém turnaji 19.12.2010 kadeti vybojovali proti dospělým první vítězství v soutěži. I v tomto kole, v každém kole se většinou hrajou 3 až 4 utkání, se kadeti střetli s týmy, které jsou v celkové tabulce blízko umístnění kadetů.

Hned první utkání hráli s týmem Atletů, na které se kadeti speciálně připravovali už na tréninkovém přátelském utkání s týmem volejbalistů a volejbalistek, kteří chodí trénovat do haly ZŠ Vratislavice. Rádi bychom jím tímto způsobem poděkovali za dobrou sparing práci.

Příprava a soustředění na zápas se vyplatila. Po boji a s velkou radostí poráží vratislavičtí kadeti ve složení Adriana Glaserová, Krtička Šimon, Štrumfová Denisa, Terka Kvapilová, Lucka Havlíková, Petra Kmínková, Radek Havlík, Jan Kvapil bývalé i současné liberecké atlety.

V dalších zápasech těsně prohráváme s týmem Jilemnice a v posledním zápase po nervózním průběhu i s týmem Nakokos.

Je potěšující, že už kadeti mají své pravidelné fanoušky, kteří jim pomáhají překonávat věkový handicap. Dle jejich ohlasů se kadeti zlepšují každým odehraným míčem.

A je zase trochu mrzuté, že míčovky (nižší kategorie kadetů) z Beach Vratislavice nejdou také zafandit a podívat se, co je to vlastně za rok čeká.

Další turnaj se hraje 19.2.2011 na stejném místě