Top image

Smolný víkend juniorek

25. 11. 2012

Opravdu smolný víkend jsme zažili na prvním kole Českého poháru juniorek v Hradci Králové.

Už nominace byla napínavá, nakonec Šimi s Adél nejely ze studijních důvodů, Gabi teploty. Nakonec v sedmi se dá také v pohodě hrát, jsem si říkal.

První zápas jsme hráli proti Svitavám, opravdu vysoké dívky. Chtěli jsme je zaskočit, že bude pozornější a nebudeme dělat chyby a dostaneme je pod tlak, kdy budou chybovat. Jsou více trénovaní a o dost vyšší, tak je chceme zaskočit. Opak je pravda, my kupíme chyby a oni se dostávají do pohody. První set jasně prohráváme. Do druhého jdeme, že není co ztratit a že si hezky zahrajeme. A ejhle, už jim stačíme a je z toho zajímavé utkání. Nakonec nešťastně prohráváme 27:25. Svitavy jsou náš hlavní soupeř v boji o první desítku v ČP.

Následně porážíme Třebín i Poličku a jdeme na suverénně nejlepší tým, Juniorky z Brna - volejbalové středisko podporované svazem a městem. Jsou výrazně lepší, ale bojujeme. Bohužel v prvním setu se zraní naše blokařská opora Anička, což následně ovlivní celý turnaj. Nakonec prohráváme.

Posledním zápasem soboty je boj s Kometou Praha (Slavia Praha). Po neuspořádané hře (Kuba musí hrát na bloku, ale hraje dobře) a nemožností střídat, bojovností vyhráváme v tie.breaku 16:14. Sláva. Sláva.

V neděli je smolný víkend dokonán. V prvním zápase si podvrkne kotník Paty a pak Lůca. A tak poslední zápasy, které bychom měli vyhrávat prohráváme - nejdříve s Chodovem a pak s Hradcem.

Velmi dobře známe ambulanci v hradecké fakultní nemocnici a večeře v restauraci IL TORO také nebyla vůbec špatná.

57 fotek ve fotogalerii.