Top image

1. turnaje regionů a otevření nových kurtů ve Vratislavicích

18. 6. 2013

  1. června 2013 začala série 3 turnajů na 3 nových kurtech ve Vratislavicích n. N. Turnaje jsou 3 červnové víkendy za sebou a v sobotu probíhá turnaje můžů (od 9 hod) a žen (od 13.30 hod) a v neděli kategorie mix (od 9 hod) a kategorie minibeachvolejbal (od 16 hod) pro děti do 13 let. Startovné je 200,- Kč a součástí startovného je malé pivko pro hráče a domácí hamburger či guláš pro tým.

Po týdnech mizerného počasí (povodně) turnaje měly štěstí a počasí bylo přímo ideálně beachvolejbalové.

Mužského turnaje se zúčastnilo 13 týmů, od beach amatérů např. Jardy Bocheňského s Michalem Smolkou přes specialisty, kteří hrají i nejlepší beach turnaje v ČR – Tomáš German s Jirkou Plachým. Konečným vítězem se stal pár Petr Uhlárik, Dominik Musílek, ve finále porazili dvojici Libor Leikep (nově Dukla Liberec), Tomáš Hasil, třetí skončili František Vtípil s Vítkem Markem.

Ženy začínaly turnaj po slavnostním otevření kurtů, kde červenou pásku přestřihli starosta Vratislavic n. N. Lukáš Pohanka, ředitel ZŠ Vratislavice n. N. Libor Rygál a předseda sportovního klubu Beach Vratislavice Jan Kvapil. Při této příležitosti byla odměněna mládež, která se věnuje beachvolejbalu a volejbalu.

I ženám počasí přálo a tak jsme viděli zajímavá utkání 13 dvojic, která vyvrcholila v napínavém finále. Celkové pořadí žen:

  1. Lenka Mrázová, Renata Konopková
  2. Ivča Ackermanová, Blanka Vacková
  3. Veronika Jindřichová, Alena Jindrová
  4. Petra Charyparová, Ani Baroňová

V neděli v kategorii mix se turnaje zúčastnilo 22 dvojic. Všichni odehráli skupiny a pak předkolo, kde se týmy rozdělily na 3 části, hrálo se o vítěze, o 9. místo a o 17. místo. Velká porce zápasů nakonec určila pořadí mixů:

  1. Pavel Nejedlý (Bambi), Lenka Jakubíčková
  2. Dominik Ducháč, Adriana Přibylová
  3. Jakub Reindl, Lenka Mrázová
  4. Lukáš Prokoph, Terka Stašáková

Ve fotogalerii je spousta fotek