Top image

Halové mistrovství ČR - beachvolejbal ženy

19. 3. 2013

Na Pankráci, kde to většina z nás dobře zná, probíhalo o tomto víkendu (16. - 17. 3. 2013) halové mistrovství ČR v beachvolejbalu žen. Kromě světové dvojice Maki a Kiki (Kolocová, Sluková), které se připravují v Jihoafrické republice, se turnaje zúčastnila většina špičkových hráček beachvolejbalu. Vůbec nevím, jak Hanka Klapalová (hrála na OH s Lenkou Háječkovou), zda a s kým bude hrát. Do letní sezóny ještě přibydou některé hráčky z šestkového volejbalu (také naše Michala Kvapilová s Kájou Řeháčkovou).

A letos to bude hodně zajímavý rok - většina dvojic (mimo reprezentačních Maki s Kiki a Bonnerové s Hermannovou), které znám a které chtějí být v ČR na špičce beachvolejbalu, změnily složení.

Titul halového Mistrovství ČR získala nová dvojice Eliška Gálová a Šárka Nakládalová. Porazily ve finále reprezentační a podporovanou dvojici Martina Bonnerová, Bára Hermannová. Třetí byly Terka Vaňková a Míša Vorlová. Tak uvidíme v létě.

Turnaje, respektive kvalifikace na turnaj, se zúčastnila i naše nově sestavená juniorská dvojice Terka Kvapilová a Katka Škodová. Konečné 27. místo v ženské top konkurenci lze hodnotit perspektivně. Holky spolu hrály poprvé, Katce skončila halová sezóna v TU Liberec, Terka ještě tento víkend dohrává finále ČP v Přerově. První vážnějším testem našich nových juniorek bude halové Mistrovství ČR juniorek v beachvolejbalu - 6.4.2013, také na Pankráci.

Bohužel jsem nefotil, bylo hodně co sledovat (holky jsou perspektivní, ale je před námi hodně, hodně práce) a profesionální fotograf udělal nějak málo fotek.