Top image

Juniorky 3. kolo ČP - Uherské Hradiště

28. 1. 2013

  1. kolo Českého poháru juniorek ve volejbalu ve hrálo až v dalekém Uherském Hradišti.

Naše juniorky dlouhodobě postrádají nejlepší hráčku Aničku Bartoňovou (operace kolena). K ní se nyní bohužel přidala Terka "Kuba" Stašáková, která má problémy s kotníkem, který si poranila v minulém kole ČP.

Takto oslabený tým jen 7 hráček v sobotu v půl šesté vyrazil ve složení: Péťa Charyparová, Lůca Pokorná, Gábi Vazačová, Terka Kvapilová, Bára Svobodová, Niki Patzaková a Adri Glaserová.

Po dlouhé cestě, nicméně po nezvyklém ale potřebném rozcvičení vyhráváme 1. set proti Pardubicím. V druhém se ale zraní Kvapi (kotník) a smolně ztrácíme druhý i třetí set. Škoda. Normálně bychom je asi semleli.

Rychle otejpujeme zranění kotník a jdeme na Duchcov, který porážíme 2:1. Zase se nevyhneme násobným chybám v základních činnostech.

Třetí zápas v řadě máme s domácím Uherským Hradištěm. V prvním setu jim nepomáhají ani hlasití diváci a jasně vyhráváme. Pak zase jasně prohráváme, nicméně ke konci 2. setu stahujeme a jsme opravdu blízko k vítězství. Ale malinkatý aut ze servisu a následná chyba v poli nám berou 2. set. Rozhodující tie-break těsně, ale prohráváme. Zase musíme říci, škoda, měli jsme vyhrát 2:0.

Přesun do jiné haly a násobená únava, kdy jsme hráli 3 zápasy za sebou a bez odpočinku jdeme na 4 zápas v řadě byly asi příčinou chabého výkonu a jasné prohry 0:2 proti Slavii Hradec Králové. Trošku (více) jsem byl jako trenér naštvaný, ale pak jsem zjistil, že Slavia zatím porazila každého, kromě Turnova, který má velké postupové ambice. Stejně jako Slavia.

A tak jako trenér slibuji 50 Kč příspěvek na pizzu, pokud bude hra v dalším zápase (derby proti Turnovu) na potřebné úrovni. Nálada se zvedla, bojujeme s kvalitním soupeřem vyrovnaně a nakonec v tie-breaku ho porážíme 16:14. Nádherný, vypjatý, dramatický volejbal.

Pizza je dobrá, a pak už jen postel a odpočinek.

V neděli ráno porážíme Děčín 2:0.

Na jasně už postupující Svitavy v současné sestavě nestačíme. Hrajeme docela dobře, ale starší a mnohem vyšší děvčata ze Svitav nám moc šancí nedávají. Náš tým složený z polovic z kadetek sice kouše, ale to na celkové vítězství nestačí. To s Aničkou a s Kubou v sestavě bychom jejich sebevědomé poznámky při hře trestali. Takto jsme pogratulovali soupeři k vítězství a postupu. Nicméně zahráli jsme si 16 setů s kvalitními a růnorodými soupeři a získané zkušenosti se určitě budou ještě hodit.

Byl to hezký a dramatický víkend a konečné 13 místo v ČR je v dané sestavě úspěchem. Fotky v galerii, kompletní výsledky v příloze.