Top image

Krajský přebor juniorek - 1. kolo

20. 10. 2013

1. kolo krajského přeboru juniorek se uskutečnilo v neděli 13. října 2013 v naší domácí tělocvičně na ZŠ Vratislavice. Krajský přebor hrají týmy BV Vratislavice, TJ Turnov, Bižuterie Jablonec, Loko Liberec a Technická Univerzita Liberec. Hraje se turnajovým systémem, kdy družstva se jednou měsíčně utkají na jednom místě. Turnaj nastínil, že při optimálním stavu můžeme zase hrát o prvenství v kraji.

Začali jsme dobrým výkonem a jasným vítězstvím nad Loko Liberec. V dobrém výkonu jsme pokračovali i dále, ale TJ Turnov zlepšeným výkonem a změnou v sestavě v 2. setu i v tie-breaku nás nakonec těsně poráží. Bohužel zde už jsou zásadní připomínky k práci rozhodčího. Druhá porážka od TU Liberec dost nešťastná a byla daní za příležitost hráčkám, které zatím nehrají v základní sestavě, ale kterým i dál chceme dávat příležitost si zahrát soutěžní utkání a zlepšovat se. A rozhodčí zase výrazně ovlivňuje koncovku tie-breaku. Je otázkou na volejbalový svaz, zda 74letý rozhodčí, který nedokáže s nadhledem řešit sporné situace, může správně rozhodovat v krajského přeboru juniorek.

Z našeho celku odešlo 5 děvčat ze základní sestavy a tak stavíme vlastně úplně nový tým. Turnaj naší zlepšenou hrou ukázal, že jdeme správnou cestou a postupně smazáváme tréninkové manko a začínáme se sehrávat. Za BV Vratislavice hrály: nahravačky: Bára Svobodová, Radka Staňková, smečařky: Terka Kvapilová, Niky Patzaková, Eli Tichá, Aneta Futerová, blokařky: Kája Barvínková, Anež Straková, libera: Míša Kocourová, Katka Vacková, zraněná je Adri Glaserová.

Juniorky BV Vratislavice o víkendu 26. a 27. října jedou na 1. kolo Českého poháru do Hradce Králového.

Přehled výsledků 1. kola KP juniorek:

BV Vratislavice - Loko Liberec 2:0 (12, 13)

BV Vratislavice – TJ Turnov 1:2 (19, -19, -10)

TU Liberec – Loko Liberec 1:2 (15, -19, -10)

TJ Turnov – TU Liberec 2:0 (23, 8)

TJ Turnov – Loko Liberec 2:0 (12, 16)

BV Vratislavice – TU Liberec 1:2 (16, -13, -12)

Fotky ve fotogalerii, děkujeme Anetě Futy