Top image

Kvapilky - úspěšně v beach extralize

25. 12. 2013

Kvapilky (Míša s Terkou) hned po klubovém vánočním turnaji v neděli 22. 12. 2013 absolvovaly další kolo beach ženské extraligy na 7 krytých kurtech v Praze na Pankráci. Začínalo se v čtyřčlenné skupině, kde Kvapilky nejdříve prohrály s Aničkou Budinskou a Zuzkou Markovou (celkové 7. místo, Zuzka hraje beach na univerzitě v USA). Pak je očekávaně porazily Bára Hermannová a Natálka Dubovcová (pozdější jasné vítězky). Tím Kvapilky zase padaly do spodního pavouka o 9. místo (celkem je vždy 16 týmů ve 4 skupinách). Poslední zápas a vítězství ve skupině s Aničkou Šulcovou s Lenkou Kurtinovou znamenal, že v dalším rozhodujícím zápase Kvapilky potkaly posledního z jiné skupiny. Zde další vítězství znamenalo zachránění v extralize a souboj o 9. místo s Terkou Vaňkovou s Markétou Bendíkovou (18 let stejně jako Terka). Těsná prohra ve tie-breaku znamenala konečné dělené 11. místo.**

V beach extralize žen, v top 16 týmech, hrály čtyři 18leté dívky (mimo zmiňovaných Terce a Markétě jsou to ještě Hanka Třešňáková a Nicole Dostálová. Což dává dobré předpoklady pro světlou budoucnost beachvolejbalu. Velká porce kvalitních zápasů ukazuje potřeby rozvoje u obou Kvapilek.

Míša hned po turnaji a pondělní (23. 12.) zkoušce na prestižní VŠE v Praze pospíchala na repre soustředění šestkového nároďáku, který se připravuje na kvalifikaci na MS (září 2014 v Itálii). Kvalifikace proběhne v Bulharsku (3. 1. 2014 v 19.30 hod Bělorusko, 4. 1. v 16.30 hod Bulharsko a 5. 1. v 19.30 hod se Slovenskem). Předtím jsou v plánu ještě přípravná utkání v Turecku (29. a 30. 12.). Držíme palce, aby se Míša dostala do závěrečné nominace.

Pár fotek vefotogalerii, přesné výsledky zimní beach pankrác lize zde