Top image

MČR 2013 žactva v beachvolejbalu – Opava

5. 7. 2013

Do Opavy za liberecký kraj odjely dvojice Kája Adamcová, Johy Bocheňská a Tomáš Budský, Petr Thiele. Všichni ze ZŠ Vratislavice, s volejbalovým tréninkem začínali max. před 3 lety.

Velký turnaj pro 24 týmů děvčat a 24 týmů chlapců (z každého kraje nejlepší dvojice a několik divokých karet) začíná v pátek skupinami, kde 6 týmů hraje systémem každý s každým.

Naše dvojice skončily na chvostu skupiny a do vítězného 16 členného pavouka nepostoupily. Nicméně dívky měly ve skupině budoucí vítězky z Olomouckého kraje: Kristýna Adamčíková, Gabriela Gergelyová a nejhorší dvojice ze skupiny skončila na 9. místě. I chlapci neměli lehkou skupinu, postupující dvojice nakonec celkově skončily na 3., 4. a 10. místě. Naše páry tedy spadly do osmičkového pavouka o 17. místo v ČR. Pavouk se hrál v sobotu a v neděli.

Ani zde se nám výsledkově moc nedařilo, vždy když už jsme mohli soupeře porazit, přišly naše nevynucené chyby (podání, zkažená smeč).

Celkové 22. místo chlapců a 23. místo dívek není dobrým výsledkem. Největší kladem byla možnost utkat se a vidět špičkové žákovské hráče v ČR.

Podrobné výsledky na http://www.cvf.cz/?clanek=12149

Fotky ve fotogalerii