Top image

MČR U 22 - Brno 27. - 28.7.2013

29. 7. 2013

Začátek a tím i celá beach sezóna 2013 je ovlivněna maturitami juniorek (4) a bohužel i zraněními (Anička Bartoňová, Katka Škodová). Tyto dvě dlouhodobě zraněné nakonec musely ze zdravotních důvodů celou beach sezónu zrušit. Tím se všechny plány a přípravy změnily, ale hlavně se narušilo získávání bodů do žebříčku, které ovlivňuje nasazování do kvalifikací, turnajů apod.

Jedná se o jedny z nejlepších hráček a tak hledat náhrady nebylo jednoduché. Nakonec se podařilo vytvořit aspoň jednu dvojici Kvapilová Terka ( BV Vratislavice), Randýsková Terka (BV Chodov u KV), která jezdila turnaje Českého poháru a získávala postupně body, tolik potřebné k účasti na finálovém turnaji MČR. Obě dívky musely hodně věcí obětovat, neboť Vratislavice od Chodova u Karlových Varů jsou hodně vzdáleny a souhra hráček v beachvolejbalu je nesmírně důležitá.

A tak jsme Terku Kvapi neviděli na domácích turnajích poněvadž absolvovala jiné turnaje, kde se snažila společně s Terkou Randýskovou získat body do žebříčku, aby se mohly zúčastnit finálového turnaje MČR.

Body nestačily na MČR U 18, nicméně do dalšího MČR U 22 se jim podařilo díky bodům z ženských soutěží kvalifikovat.

Víkend 27. - 28. 7. 2013 v ČR bude určitě víkend s nejvyššími teplotami (až k 40°C). Ale i o tom je beachvolejbal, umět se vyrovnat s různými i povětrnostními podmínkami. Konečné dělené 9. místo Terek a hlavně předvedená hra nejsou vůbec špatné a jsou příslibem do budoucnosti.

Podrobný průběh turnaje uvidíte na fotkách ve fotogalerii, kde jsem si dovolil krátké komentáře.