Top image

Úspěchy TOP týmu - Míša Kvapilová, Kája Řeháčková

29. 7. 2013

Po dobrých výkonech na světové univerziádě v Kazani (celkové 9.místo) Michala Kvapilová a Karolína Řeháčková (BV Vratislavice) pokračovaly v dobrých výkonech i na open světovém poháru v Anapě (Rusko).

Zde děvčata postoupila v hlavní soutěži ze skupiny a v prvním vyřazovacím kole porazila 13.nasazené litevky Dumbauskaite, Povilaityte 21:19, 21:18. V 2.kole play-off děvčata narazila na pozdější celkové vítězky turnaje a loňské vítězky Grand Slamu v Klagenfurtu rusky Ukolová, Khomyaková. v 2. setu Michala pro zranění (zablokovaná žebra) musela odstoupit ze zápasu.

Celkové 9. místo, 250 bodů do světového žebříčku, 2000$ a dobré výkony s kvalitními soupeřkami jsou určitě povzbuzením do dalších turnajů.

Trošku jsem holky vyzpovídal:

Děvčata, jak důležitý pro Vás byl dosažený výsledek v ruské Anapě?

Míša:"Výsledek je více než výborný. Jak pro nás, tak i pro naše sponzory."
Kája: "Není tak úplně finančně a organizačně jednoduché, účastnit se světových turnajů. Zvláště když nemáte dostatek bodů, nemůžete hrát na všech turnajích, kde byste chtěly a čekají Vás často kvalifikace, kde když prohrajete, jedete domů."

V beachvolejbalu mimo jiné často rozhoduje, jak se hráči vypořádají s klimatickými podmínkami: větrem, vedrem, deštěm apod. Jak se Vám hrálo, jaké byly podmínky ve hře?

Kája: "V Anapě foukal silný vítr. To ovlivňovalo spoustu utkání. Nemáme s takovým větrem velké zkušenosti, ale například v prvním utkání ve skupině (nakonec v tom rozhodujícím) jsme udělaly v silném větru méně chyb a následnou dobrou obranou zápas vyhrály. Ale na podání a příjmu podání ve větru musíme do dalších sezon více zapracovat."

Samozřejmě nejdůležitější jsou soupeři. Jaká byla obsazenost turnaje?

Míša: "Úplně nejlepší světové páry na Openu v Anapě chyběly (účastnily se Grand Slamu v LA na Long Beach), ale my jsme se potkaly na tomto turnaji s těmi na turnaji nejlepšími. Ve skupině jsme hrály s dvěmy pozdějšími semifinálovými páry a vyřadily jsme výborný bohužel taky český pár Missottenová, Skalníková (která se účastnila OH v Londýně).
Kája: "V druhém kole playoff jsme se utkaly z pozdějšími vítězkami celého turnaje Ukolová, Khomyaková, devátými na OH 2012, které místo LA zvolily domácí přípravu na ME".

Který zápas byl pro Vás nejtěžší?

Míša: "Nejdůležitější zápas byl pro nás určitě proti dalšímu českému páru Skalníkové-Missottenové, který nakonec znamenal i postup ze skupiny. Nejtěžší naopak proti páru."Kája: "Popova-Prokopeva, protože tam jsme se vůbec nedostaly do hry díky silnému větru a jejich dobré taktice."

Jaký důležitý okamžik si ze zápasů pamatujete?

Kája: "Matchball v zápase proti Litevkám. V tomto zápase jsme změnily taktiku a i já (jinak hráčka v poli) jsem chodila na blok. Řekla jsem Míše: teď odstoupím ostrou diagonálu. To nakonec vyšlo a poslední míč jsem uhrála. Až po zápase mi došlo, že tohle jsem udělala poprvé;)"

Míša: "Bylo to 21:20 pro Skalníkovou-Missottenovou a Kája se po mém příjmu rozhodla, že tenhle balon nahraje prstama (musí být čistý úder). Říkala jsem si, tak teď to musím složit.;)

Jak na Vás zapůsobila ruská Anapa? Chtěli byste tam strávit soustředění, dovolenou?
Anapa je turistická destinace pro rusáky. U moře bylo vždy plno, tak jako v Bibione. Soustředění ani dovolenou si tam asi neumíme představit.

Co Vás za turnaje čeká dále?

Za 14 dní nás čeká prestižní rakouský turnaj ve Wolfurtu, poté český Super cup v Praze. Na konci srpna se koná MČR, na které teď celý srpen budeme ladit formu.

Fotky ve fotogalerii