Top image

AMATÉRSKÝ BEACHVOLEJBALOVÝ TURNAJ „NO STRESS“

14. 8. 2014

V sobotu 9. srpna se ve „Vraťáku“ uskutečnil amatérský turnaj v beachvolejbale. Protože hlavní myšlenkou bylo užít si hru, a při tom poměřit síly s dalšími týmy, dostal název „NO STRESS“.

A jak to vlastně celé vzniklo? Bylo nebylo... :-) Každý týden si chodíme zahrát s plus mínus stejnou partičkou lidí. Chuť zahrát si s někým „cizím“ by byla, ale na nějaký zaběhnutý turnaj to ještě asi není. Hmm – co s tím....no tak si uděláme turnájek vlastní. Slovo dalo slovo, stanovil se termín a hurá do příprav.

O tom, kde to celé spácháme, nemohl být pochyb – 3 perfektní profi kurty, stabilní zázemí (indoor i outdoor sprchy!), hudba, konrádské produkty i s donáškou, 300 slunečných dnů v roce – no prostě slovy hlavního správce: „Ve Vratislavicích by chtěl žít každý“ :-). Beach Volley Vratislavice! Domluva byla naprosto bezproblémová, Bochňa i Kvápa nám hodně pomohli – díky!

Takže víme kdy, víme kde – tak teď už „jenom“ ty lidi. Rozhodili jsme sítě mezi přáteli, vyvěsili letáček, proběhla „kampaň“ na FB. Dlouho to vypadalo, že se zase sejde jenom naše stará známá „plus mínus partička“, ale mocným finišem počet narostl a v sobotu ráno se sešlo celkem 15 dvojic! Úžasný!

Turnaj se rozehrál ve 3 skupinách, ze kterých postoupilo 8 týmů do pavouka. Ti, kteří nepostoupili, si společně zahráli v samostatné skupině. Po celém dni plném zápasů (a někdy trochu úmorného sluníčka) bylo kolem 17. hodiny jasno – jak na obloze, tak v celkovém pořadí:

  • nejlepším týmem mezi těmi, kteří nepostoupili, se stala Jana s Tomášem
  • 3. místo vybojovala Zlatka s Lubošem
  • 2. místo obsadila Jana s Filipem
  • 1. místo zaslouženě získala Lucka s Bochňou*

* tento tým vznikl pro doplnění týmů v základních skupinách, jak se ale ukázalo, druhé housle rozhodně hrát nehodlali. Spojení mladého talentu a zkušeností se ukázalo jako perfektní a zaslouženě celý turnaj vyhráli.

Po předání větších darů medailistům, drobné pozornosti všem účastníkům (velké díky Honzovi za zajištění cen od pivovaru Svijany) a nezbytné fotodokumentaci byl turnaj ofiko ukončen.

Turnaj se líbil jak organizátorům, tak účastníkům, aspoň to tvrdili :-), takže jsme se neviděli naposledy – v září by mohla proběhnout rozlučka se sezónou!

Díky všem, kteří dorazili za předvedené výkony i shovívavost k drobným nedostatkům. Velké díky patří Bochňovi a Kvápovi za možnost turnaj uspořádat a pomoc s přípravou, a určitě nesmím zapomenout na Markétku, která předvedla mistrovství na grilu. Tak v září... ;-)

Nějaké fotky ještě ve fotogalerii

David (tým C2H5OH)