Top image

Beachvolejbal - Český pohár juniorek ve Vratislavicích n. N.

2. 6. 2014

V sobotu 31. 5. 2014 prošel nový beachvolejbalový areál ve Vratislavicích n. N. další zkouškou. Beach volejbalový klub BV Vratislavice organizoval Český pohár juniorek v beachvolejbalu. Turnaj byl od začátku plně obsazen, jen díky dodatečnému odhlášení několika týmů se nekonala páteční kvalifikace.

Hlavní soutěž se vždy hraje systémem 4 členných skupin, z kterých postupují první dva do pavouku play-off. Z 3 domácích dvojic postoupila ze skupin do dalších bojů jen dvojice sestřenic Kvapilových. Další domácí dvojice Glaserová, Patzaková a Futerová, Staňková přes snaživé výkony nepostoupily ze skupin.

Velmi vyrovnané a až vynikající výkony odváděly týmy v semifinále. Nejdříve Štochlová, Kotlasová hrály s Dostálovou, Janderovou, první dva sety skončily vždy nejtěsnějším rozdílem a rozhodovalo se až v tie-breaku. Lepší v zkrácené sadě byly Štochlová, Kotlasová když celkově vyhrály 2:1 (21, -19, 10). Velmi podobný průběh mělo i druhé semifinále, jen tie-break byl ještě těsnější. Do finále nakonec postoupily Vraná, Písková, když porazily pár Přibylová, Malá 2:1 (13, -20, 14).

Prvním vítězným týmem beachvolejbalového turnaje Českého poháru 2014 ve Vratislavicích n. N. se nakonec stala po napínavém a vyčerpávajícím finále dvojice Štochlová, Kotlasová, která porazila Vranou s Pískovou 2:1 (12, -20, 13). Nádherný beachvolejbal plný krásných výměn a plného nasazení se divákům líbil.

Třetí místo nakonec získaly Dostálová, Janderová, když po prohraném 1. setu ve druhém za stavu 15:20 odvrátily 5 mečbolů. V tie-breaku si pak přes Přibylovou s Malou s přehledem došly pro bronzové ocenění a 32 bodů do žebříčku.

Děkujeme všem hráčkám za předvedenou hru a fair-play přístup. Těšíme se za rok na další ročník.

Za všemi chválenou organizaci turnajed stojí hodně úsilí. Nejdůležitější je podpora ředitele ZŠ Vratislavice Mgr. Libora Rygála, nepostradatelná a perfektní práce Jardy Bocheňského a vstřícného, pracovitého a volejbalově vzdělaného týmu míčovek, kadetek a juniorek, kteří pomáhali při turnaji. Rodiče volejbalových dětí, buďte právem pyšní na své potomky. Kompletní výsledky v příloze.

Fotky na www.beachvratislavice.cz,