Juniorky bojovaly v krajském přeboru

12. 1. 2014

V neděli 12. ledna 2014 v městské hale v Jablonci n. N. proběhlo další kolo krajského přeboru. Po zrušení naší účasti na Českém poháru v prosinci 2013 pro nemocnost a zranění to byla první herní zkouška našeho týmu po dlouhé době.

A nedopadla vůbec špatně, chybělo opravdu jen málo k celkovému vítězství v turnaji. V prvním zápase turnaje nás čekal TJ Turnov, který zatím jasně vede tabulku krajského přeboru. Dobrá hra i s novou nahrávačkou Petrou Kašparovou z Nového Boru nám zaručila vítězství v prvním setu 25:21. Ve druhém setu děvčata z Turnova cítily možnost porážky a tak přímo vydolovaly několik skoro ztracených míčů hlavně obětavostí v poli. Nakonec nás Turnov šťastně poráží 24:26 ve druhém setu. Nicméně v tie-breaku zase rozhodují detaily a v nich je Turnov, který hraje i 1. juniorskou ligu sehranější a znova šťastnější, vyhrává 15:13. To už na hřišti byla stabilní nahravačka Bára Svobodová, na smeči Terka Kvapilová, Eli Tichá, univerzálkou byla Niky Patzaková, na bloku hrály Adri Glaserová a Aneta Futerová, libero Míša Kocourová.

V dalších utkáních v pozměněných sestavách, kdy hlavně na univerzálu hrála Katka Vacková, celkem v pohodě porážíme domácí Bižu Jablonec i Loko Liberec.

Fotky dodá Aneta Futerová.