Top image

Starší žákyně v kraji těsně za bronzem

13. 4. 2014

Naše starší žákyně (nar. 1. 7. 1998 a ml.) Johy Bocheňská, Jitka Pavlatová, Katka Šolcová, Kája Smolíková, Jana Štolbová, Adri Peřinová, Katka Mráčková a Katka Dlouhá vybojovaly v sérii 6 turnajů celkově hezké 4. místo v libereckém kraji, když ještě i v posledním turnaji útočily na bronzové umístnění. Ale ztráta z úvodních turnajů byla příliš velká.

Letošní krajský přebor starších žákyň byl velmi vyrovnaný, mimo celkového jasného vítěze TU Liberec "A". Naše družstvo po úvodní kvalifikaci, kde se nekvalifikovalo do první pětky týmů, nabralo hned na začátku soutěže značnou bodovou ztrátu. Tu postupně smazávalo a v posledním turnaji dokonce děvčata z Vratislavic bojovala o celkové třetí místo. V konečném pořadí dělilo týmy Torik Doksy, Česká Lípa, BV Vratislavice, Ještědská Liberec a TU Liberec "B" od sebe jen pár bodů.

V posledním turnaji v neděli 6. dubna 2014v Jablonci n. N. v městské hale na 3 kurtech vypukly velké boje o celkové umístnění. Znakem byly dlouhé rozehry a bojovnost všech družstev. Naše děvčata hrála 4 zápasy hned za sebou a to se projevilo hlavně ve třetím zápase s Českou Lípou, kde síly postupně ubývaly. Přesto ve druhém setu setbolový servis Káji Smolíkové zastavila páska a následně se už nepodařilo set dovést do vítězství. Přesto přítomní rodiče, diváci i trenéři vyjádřili spokojenost s herním posunem našeho družstva.

Kompletní výsledky v příloze, fotky ve fotogalerii.