Top image

Žákyně úspěšné v kvalifikaci kraje

15. 10. 2014

V neděli 12. října naše vratislavické žákyně v konkurenci 12 družstev z celého libereckého kraje bojovaly o dobrou výchozí pozici v krajské soutěži. V hale Dukly Liberec se na 4 hřištích odehrálo celkem přes 30 zápasů.

Náš mladý tým (převážně věkem ještě mladší žákyně) dva zápasy vyhrál (nad Bižuterií Jablonec a Slovanem Vansdorf), dva zápasy prohrál (Lokomotiva Česká Lípa a Sokol Mnichovo hradiště) a jednou remizoval (TJ Tanvald). Podrobné výsledky jsou v příloze.

Každým takovým turnajem získáváme důležité herní zkušenosti a zažíváme si nový systém hry. Naše hra je ještě plná chyb, ale je vidět velká perspektiva a tým se určitě dočká velkých vítězstvích. Pokud vše půjde dobře, příští rok se přihlásíme i do Českého poháru žákyň. Většinou dvoudenní turnaje s nejlepšími týmy v ČR.

Dobrými výsledky v kvalifikaci se starší žákyně v sestavě (Kačka Mráčková, Kačka Dlouhá, Lenka Máchalová, Adri Peřinová, Vendy Drechslerová, Kristýna Čermáková, Nikola Absolonová a Bára Podzimková - na fotce zleva) dostaly do druhé krajské skupiny. Skupiny jsou celkem 3 (vždy po 4 týmech). Našimi příštími soupeři v neděli 23. listopadu 2014 v Novém Boru budou věhlasné týmy Dukly Liberec, SK Ještědská (volejbalová škola) a Jiskra Tanvald.

80 fotek je ve fotogalerii.

Jan Kvapil