Top image

Infarktová volejbalová neděle - st. žákyně

4. 3. 2015

V neděli 1. března 2015 v 3. kole krajské volejbalové soutěže naše starší žákyně rozhodně neměly nedostatek napětí. Vše začalo prvním zápasem s Lokomotivou Liberec (starší a zkušenější tým), který jsme potrápili velmi dobrým výkonem. V prvním setu jsme dokázali držet do stavu 18:18 krok se soupeřem, pak ale dvě sporná rozhodnutí rozhodčího a už jsme na Lokotku nestačili. V druhém setu jsme lepší, celý set vedeme, v koncovce Dana Bartůňková z Loko nám kvalitním servisem bere náskok a naopak, je tu mečbol pro Lokomotivu. Naštěstí Dana po time-outu kazí servis a my se dostáváme do setbolu díky servisu Kačky Dlouhé a dobré hře družstva. Nicméně rozhodčí námi obětavě vybojovaný míč posuzuje jako aut a je po setbolu. Následné podání nezpracujeme správně a prohráváme 0:2 (-18, - 25). Kdo by to ale čekal, že s takto

mladým týmem (většina hráček jsou ještě mladší žákyně) budeme trápit tak vyspělého soupeře.

V dalších zápasech dostávají herní příležitosti hráčky, které nejsou v základní sestavě. A vedou si skvěle! Nutno vyzvednout Natty Bitkovskou za podání (šnůra 7 bodů proti Novému Boru), Vendy Drechslerovou za zvládnutí nahrávky. Porážíme v dalších napínavých koncovkách Nový Bor 2:1 (-23, 20, 15) a Tanvald (17, -21, 13). Tím si udržujeme průběžné celkové 6. místo v soutěži. Průběžné celkové pořadí je: TU Liberec, Česká Lípa, SK Ještědská Liberec, Loko Liberec, Dukla Liberec, BV Vratislavice, Mnichovo Hradiště, Nový Bor, Tanvald, Jablonec n. N., Rychnov, Varnsdorf.

Za BV Vratislavice hrály: Káťa Mráčková, Kačka Dlouhá, Niky Valentová, Bára Podzimková, Vendy Drechslerová, Natty Bitkovská, Kíťa Čermáková, Lenka Máchalová, Bára Podzimková.

Fotky jsou ve fotogalerii, celkové výsledky v příloze.