Top image

itálie 2015

17. 5. 2015

Jak šel čas v Itálii 2015:

Pátek: odjezd dle plánu, cesta až do Rakouska bez problémů, nicméně BUS č. 1 (56) dorazil do Bibione v 6.30 hod a to ještě cestu uměle brzdil, BUS č. 2 (51) přes Sokolov dorazil v 10.20 hod. Po cestě počasí pohodové, celkem teplo, hodně členů leželo na zemi v uličkách a docela se i vyspalo.

Sobota: první tréninky dopoledne (BUS 56), odpoledne všichni od 15 hod, rozdělení do skupin, počasí – perfektní, cca 27°C, jasno, voda 19°C, mírný větřík, předpověď pro celý týden je slunečno.

Neděle: kategorie rozděleny do 2 skupin, každá skupina po 6 - 8 členech, hodně prostoru pro individuální přístup. Lahodná sekaná s bramborem, obloha italská rajčata a papriky. 2 tréninky (od 9.30, od 15.30 hod), počasí jasné a slunečné, dopoledne bezvětrné, odpoledne mírně větrné, pro hru poučné, teplota vzduchu 28°C, voda 21°C.

Pondělí: zase tréninky dopoledne i odpoledne. Hrací tréninky některých skupin spojené. Povedená kombinace italských těstovin s českým gulášem. Teplota 27°C, jasno, odpoledne zase mírně větrno.

Úterý: dopoledne (odjezd v 9 hod, příjezd v 12 hod) výlet do centra Bibione (místní trhy plné čerstvého ovoce a zeleniny). Rýže s hráškem a vepřovým masem, prostě skvělé rizoto se sýrem a italskými rajčaty. Odpoledne mixový turnaj kadetek (Vratislavice a Liberec) s kadety (Sokolov), juniorek a juniorů. Dochází i k zápasu trenérů, Vratislavice jasně poráží Sokolov. V 16 hod odjezd do Caorle (dobrovolné), většina volí pláž a zahrání, příjezd z Caorle v 21 hod. Slunečné jasné počasí, 28°C, odpoledne mírný vítr.

Středa: Dopoledne jasno, bezvětří, ideální počasí na beachvolejbal. Trénujeme útok, souhru jednotlivých dvojic. Boloňské špagety se sýrem, prostě italská klasika. Odpoledne juniorky dohrávají mixový turnaj, ostatní trénují ostošest, zítra je čeká Bibi Mocca Cup 2015. Super beachové počasí, 28°C, voda 22°C, odpoledne jen mírný větřík.

Čtvrtek: celodenní turnaj dvojic Bibi Mocca Cup 2015, 12 juniorských a kadetských dvojic, 6 dvojic mužů, 8 dvojic míčovek. Junioři hrají s juniory ze Sokolova. Od 8.30 hod skupiny a stihli jsme i úvodní kola pavouka. K obědu byl super bramborový guláš. Od 15.00 hod pokračoval pavouk, počasí ideální, 27°C, dopoledne bezvětří, odpoledne mírný větřík. Od 18 hod (o 2 hod dříve než normálně, kvůli hokejovému MS) vyhlášení turnaje + vystoupení pokojů na terase = kopec zábavy. Od 20.15 hod začíná čtvrtfinále MS, kdy hrajeme proti Finsku. Polovina restaurace Acapulco je česká, Jarda Jágr je tím rozhodujícím hráčem. Názorný příklad jak taková sportovní ikona přijala nebo vymyslela svou novou funkci v týmu, kdy stojí před brankovištěm a díky svým silným nohám, rukám a své šikovnosti rozhoduje nejdůležitější zápasy. Och, jak často slyším od daleko, daleko mladších, jak se bojí změny a kolik sil a úsilí mě stojí, je posunout kousek dál. Klobouk dolů, Jarda je inspirací, hlavně díky svému přístupu. Poctivá práce a chytrost se prostě prosadí. Pak společně jdeme na skvělou diskotéku, míčovky od 22 hod, my ostatní po hokeji. Zase jsme navýsost spokojeni, nemám moc disko zkušeností, ale neznám lepší. Muzika, prostředí i atmosféra prostě skvělá.

Pátek: V noci pršelo, i ráno jsou mírné přeháňky. Pozdější snídaně se hodí, stejně jako volnější dopoledne. Pak přicházejí vynikající kuřecí nudličky s italskou zeleninou a rýží. Odpoledne většina má výběh do Bibione na beach marathon, kde vidíme monstrózní akci, kde hraje beach až 10 tisíc lidí. Večerní úklid pokojů před odjezdem proběhl bez problémů. Kvůli zhoršenému počasí je umožněno jedné skupině odjet už v sobotu ráno v 9 hod, druhá skupina bude odjíždět po hokejovém semifinále ČR v. Kanada v 18 hod.

Sobota: v 6.30 hod budíček, okamžitý úklid a úspěšné předání pokojů. Opět jasno, čerstvý vítr, 28° C. Ranní příjezd dalších skupin i odjezd ranního busu v pohodě dle plánů. Druhá skupina většinou hry na pláži, vane poměrně silný vítr a tak vlny v moři poskytují hodně zábavy. V semifinále hokejového MS prohráváme s Kanadou, nicméně náš kemp se povedl a tak odjíždíme spokojení.

Nejdůležitějšími kameny úspěšného kempu jsou skvělí trenéři Jarda Bocheňský, Mára Brychta, Lucka Pokorná a Pája Müllerová, šikovné kuchařky Máca Chmelíková a Jitka Eichlerová a starostlivá, spolehlivá mamka kempu Jana Doubravová (věnuje se nejmenším dětem ve volných chvílích). Především jim patří díky a poklona všech účastníků kempu.

Tak zase za rok. Ano, pane!!

Fotky ve fotogalerii