Top image

Mladší žákyně - šestky - kraj

29. 10. 2015

Mladší žákyně (do 7. třídy) se opět sešly na Dukle Liberec a hrály 1. kolo krajského přeboru mladších žaček v opravdovém volejbalu - šestkách (tzn. šest na šest). Mladší žákyně hrají i krajský přebor trojek (tři proti třem) viz. minulý článek, na menším hřišti a v neděli 22. 11. 2015 se hraje doma, ve Vratislavicích** - účast 16 týmů, my dáme 4 týmy.

Ale zpět k šestkám - máme trochu rezervy v ročníku 2002, není zrovna početný, ale 2003 je už lepší. To znamená, že náš tým je dost mladý a bude soutěž hrát i příští rok ve velmi podobné sestavě. Pro všechny to byl první kontakt se šestkovým volejbalem a šlo to vidět. Z konkurence 6 týmů jsme obsadili 4. místo. Ale výsledek není zase tak důležitý. Náš projev na hřišti, až na vyjímky, bohužel nebyl dobrý! Při hře máte křičet, mluvit, povzbuzovat se, běhat, padat, řádit!!! A místo toho bylo k vidění

stání na jednom místě, občasný pohyb jedince, natažené nohy, skloněná hlava, bojácnost a pusu nikdo neotevřel, natož aby zařval. Takhle se Vraťák nereprezentuje!!! To během přestávky má najednou většina děvčat plno energie a odvahy. Naše největší slabiny jsou: pohyb na hřišti bez míče + nízký základní postoj při hře, vzájemné povzbuzování, křičení na míč, aktivita.

Chtěl bych hlavně změnit myšlení hráček: "Já si stejně nezahraju a tak na turnaj nejdu" (každý si během turnaje zahraje - hraje najednou 6 hráček a většinou se hrajou 4 zápasy), hráčky neurčují, kdo kdy bude hrát a kdo ne (hráčky se rozcvičují a snaží se hrát co nejlépe a pomoci tak týmu), střídání není nic špatného a jde o běžnou věc (trenér střídá často a toho kdo je rozcvičený - nesedět jen tak na lavičce - hýbat se, povzbuzovat), anebo to nejhorší: "to už stejně nemůžeme vyhrát" (hraju vždy co nejlépe, abych ukázala, co opravdu umím a že se trenér spletl, když mě nedal na hřiště hned).

Pochválit za aktivitu na hřišti zaslouží Andy, Náťa, za povzbuzování z lavičky Danča, postupně se lepšily Vendy, Deni, Lea, Linda, Adél. Čeká nás hodně práce, ale v minulých letech to nebylo jinak. A dnes ty děvčata hrajou Český pohár žákyň a na hřišti prohání Duklu Liberec. A vy budete ještě lepší, jen to chce odvahu a snahu.

Za BV Vratislavice hrály: Veronika Lásková, Andrea Pelantová, Adéla Dlouhá, Daniela Glaserová, Veronika Mráčková, Leona Šimůnková, Denisa Franzová, Jitka Doubravová, Linda Kroužková, Natálie Hořejší

Konečné pořadí 1. kola: Dukla Liberec, Bižu Jablonec, Mnichovo Hradiště, BV Vratislavice, Turnov, Varnsdorf.

Děkujeme Dukle Liberec za poskytnutí haly, 80 fotek jsou ve fotogalerii.