Top image

Starší žákyně - poslední turnaj KP

2. 4. 2015

Poslední turnaj starších žákyň (neděle 29. března) krajského přeboru byl rozšířený o výběr Ulámbátoru (hlavní město Mongolska) a extraligové žákyně Severu Žatce. Celkem 14 týmů hrálo v Novém Boru** na 4 hřištích, nejdříve ve skupinách a pak v bojích o umístnění.

Naše vratislavické žákyně (většina bude hrát tuto kategorii ještě další dva roky) vybojovaly ve své skupině tři vítězství a prohrály jen s budoucím jasným vítězem celého turnaje TU Liberec (většina dívek letos v této kategorii končí). Vítězné sety v napínavých koncovkách (vždy nejtěsnější rozdíl dvou bodů) nejdříve proti výběru Ulámbátoru a v dalším zápase proti domácímu Novému Boru se hrály vždy za velmi bouřlivé atmosféry. Hlediště haly bylo slušně zaplněné diváky a hráčky ostatních týmů fandily těsně kolem hřiště, kde jsme postupně hráli s Ulámbátorem i s N. Borem.

Zažili jsme atmosféru, kterou přejeme mužům Dukly Liberec do play off. Na hřišti nebylo slyšet slova, hráčky odevzdávaly svému týmu všechny síly, umění a dovednosti. Žádný míč nebyl pro nikoho ztracený, prostě pravé sportovní boje. Diváci po skončení setů potleskem ocenili umění a bojovnost hráček. V posledním zápase skupiny jsme povinně porazili Varnsdorf a tak trochu senzačně jsme postoupili do finálové skupiny.

Zde jsme sice byli zdatným soupeřem jen SK Ještědské a Sokolu Mnichovo Hradišti. Družstva Severu Žatce i Loko Č. Lípy byla jasně nad naše síly. Konečné umístnění před Duklou Liberec, Lokomotivou Liberec, Novým Borem a výběrem Ulámbátoru stejně jako kvalita předvedené hry se musí vzhledem k věku našich hráček hodnotit kladně. Stejně tak celkové 6. místo v krajském přeboru starších žákyň. Jen neusnout na vavřínech a dále pracovat, nezastavit se.

Za BV Vratislavice n. N. hrály: Káťa Mráčková, Kačka Dlouhá, Bára Podzimková, Vendy Drechslerová, Kíťa Čermáková, Lenka Máchalová, Adri Peřinová, nemocné Nikol Valentová, Natty Bitkovská, zaspala: Niky Absolonová

Fotky jsou ve fotogalerii