Top image

VII. letní olympiáda mládeže ČR

5. 7. 2015

Přes 2 500 nejlepších mladých sportovců ze všech krajů (z toho přes 240 z Libereckého kraje) se zúčastnilo VII. letní olympiády mládeže v Plzni od 14. do 19. 6. 2015. Soutěžilo se v 18 sportovních odvětvích (atletika, badminton, basketbal, beachvolejbal, cyklistika, fotbal, goalball, házená, hokejbal, jachting, karate, nohejbal, orientační běh, plavání, sportovní aerobic, sportovní střelba, tenis, triatlon)

Za Liberecký kraj byli v beachvolejbalu nominováni vítězové krajských přeborů, Lucie Kolářová a Tereza Majorová, Matouš Drahoňovský a Martin Šábrt.

Turnaj se hrál od pondělí do čtvrtka, v pondělí a úterý se hrály dvě sedmičlenné skupiny, ze kterých 4 nejlepší z každé skupiny postupovali do finálového pavouka na dvě porážky. Ostatní pak hráli podobným pavoukem na dvě porážky o 9. místo.

Děvčatům se v těžké skupině povedlo obsadit čtvrté místo a tím si zajistit postup do finálového pavouka. Zde ale už neuspěl ani jednou a po dvou porážkách skončil na děleném 7. místě. Tým se opíral především o chytrou hru Lucie Kolářové. V turnaji bylo několik reprezentantek ze šestkového volejbalu, ale do semifinále a dále nedošla ani jedna. Všechny vítězné týmy se přes zimu věnují šestkovému volejbalu a v létě beachvolejbalu.

Chlapci, Matouš Drahoňovský a Martin Šábrt ve vyrovnané skupině prohráli několik vyrovnaných koncovek setů a bohužel nepostoupili o jeden set do finálového pavouka. Kvalita jejich hry se díky odehraným setům i tréninkům na místě turnaje rychle zlepšovala. Chlapci vyhráli opravný pavouk a obsadili celkové 9. místo. Zde naopak v koncovkách setů už uplatnili svoji získanou herní jistotu. Pár je pracovitý, talentovaný. Zúčastní se MČR 2015 v Chodově u K. Varů od pátku 26. 6. 2015 do neděle 28. 6. 2015.

Liberecký kraj skončil v celkovém hodnocení krajů na 9. místě.

Fotky zpracovává kraj - snad brzy dodá a zveřejníme.