Top image

Itálie 2016 - jak vše šlo

22. 5. 2016

Necelých 150 účastníků našeho soustředění v 1. termínu a další skoro 30 ve druhém termínu je zatím nejvyšší počet a potvrzení zřejmě dobré snahy o vytvoření beachvolejbalového kempu v Itálii, Bibione. Fotky najdete ve fotogalerii.

Trenéři:

  • Míčovky (20 členů): Pája Pavla Müllerová, Kačka Kateřina Šolcová
  • Kadetky (12 členů): Mára Marek Brychta, Lůca Lucie Pokorná
  • Juniorky (12 členů): Luky Lukáš Prokoph
  • Ženy (14 členů): Mára Marek Brychta, Lůca Lucie Pokorná
  • Chlapi Masters(10 členů): Jarin Jarda Bocheňský
  • Chlapi 2 (7 členů): Martin Votrubec, Jan Kvapil
  • Kuchyně: Zlatíčko Jíťa Jitka Eichlerová, Zuzka Zuzana Dlouhá, Jan Kvapil
  • Rodiče (hlídači pokojů): Jana Doubravová, Kačka Šolcová, Zuzana Dlouhá, Pája Müllerová, Petra Růthová, Olha Krátká
  • Sokolov – celkem 40 členů

Pátek: Odjezd dle plánu, cesta až do Rakouska bez problémů, BUS č. 1 (56) dorazil do Bibione v 6.30 hod, BUS č. 2 (54) přes Sokolov dorazil v 8.20 hod. Po cestě počasí pohodové, celkem teplo.

Sobota: Dopoledne první seznámení s vymazlenými 10 kurty na pláži, odpoledne všichni od 15 hod tréninky, rozdělení do skupin, počasí – perfektní, cca 25°C, jasno, voda 17°C, mírný větřík

Neděle: Jednotlivé skupiny rozděleny do 2 částí, každá skupina po 6 členech, hodně prostoru pro individuální přístup. Současně s tréninky proběhl i Bibi půl marathon. Lahodná sekaná s bramborem, obloha italská rajčata a okurky. 2 tréninky (od 9.00, od 15.00 hod), počasí jasné a slunečné, dopoledne bezvětrné, odpoledne mírně větrné, pro hru poučné, teplota vzduchu 25°C, voda 18°C.

Pondělí: Pravidelné tréninky dopoledne i odpoledne. Povedená kombinace italských těstovin s českým gulášem. Teplota 21°C, polojasno.

Úterý: Dopoledne (odjezd v 9 hod, příjezd v 12 hod) výlet do centra Bibione (místní trhy plné čerstvého ovoce a zeleniny). Rýže s hráškem a vepřovým masem, prostě skvělé rizoto se sýrem a okurkami. Odpoledne tréninky v ideálním počasí, 21°C, bezvětrno, zataženo. V 16 hod odjezd do Caorle (dobrovolné), příjezd z Caorle v 21 hod.

Středa: Dopoledne tréninky přerušeny deštěm (od 11 hod), který pokračoval celé odpoledne. Odpoledne tedy proběhl plánovaný odpočinkový čas, místo úterý, kdy se odpoledne trénovalo. Odpočinkové odpoledne narušil jen 4 kolový palačinkový mejdan, který každý uvítal a málokdo vydržel. Jitku (kuchyň) vyjímaje. K obědu byly Boloňské špagety se sýrem, prostě italská klasika. Zítra všechny čeká Bibione Moca Cup 2016.

Čtvrtek: Celodenní turnaj dvojic Bibione Moca Cup 2016 začíná od 10 hod (povolaný déšť nám pomohl uvést pokoje do přijatelného stavu J). 14 ženských a juniorských dvojic, 8 kadetských dvojic, 15 dvojic mužů, 10 dvojic míčovek se utkaly na 10 beach kurtech o ceny darované společností Moca, dále o trička a šátky našeho klubu. K obědu byl super bramborový guláš. Počasí zpočátku větrné, postupně beach ideální, 22°C, polojasno. Od 19.30 hod vystoupení pokojů a vyhlášení na terase. Zase jsme zažili kopec zábavy – viz fotogalerie. Pak společně jdeme na skvělou diskotéku. Muzika, prostředí i atmosféra byla skvěle italská.

Vítězové Bibione Moca Cup 2016:

  • Ml. žákyně (8 týmů): Leonka Šimůnková, Adéla Doubravová, Káťa Prchalová
  • St. žákyně (8 týmů): Adri Peřinová, Katka Mráčková
  • Ženy a juniorky (14 týmů): Lenka Mrázová a Radka Břicháčková
  • Muži (14 týmů): Roman Horák a Mrak Petr Mráček

Pátek: Muži i po náročném večeru začínají trénink v 9 hod, ostatní kategorie začínají malinko později. Pak přicházejí vynikající kuřecí nudličky s italskou zeleninou a rýží. Odpoledne většina má výběh do Bibione na beach marathon, kde vidíme obrovskou akci, kde hraje beach až 10 tisíc lidí. Akce se účastní i špičkoví hráči a hráčky, je tedy na co koukat. Večerní úklid pokojů před odjezdem proběhl s menšími problémy.

Sobota: v 6.45 hod budíček, okamžitý úklid a úspěšné předání pokojů. Dopoledne polojasno, postupně jasno, 28° C. Ranní příjezd dalších skupin i odjezd ranního busu v pohodě v 9 hod dle plánu. Druhá skupina většinou hry na pláži a naplno využívá sluníčka. Odjezd v 17.30 hod taktéž bez problémů.

Nejdůležitějšími kameny úspěšného kempu jsou skvělí trenéři Mára Brychta, Pája Müllerová, Katka Šolcová, Lucka Pokorná, Jarda Bocheňský, Lukáš Prokoph, šikovné kuchařky Jitka Eichlerová a Zuzka Dlouhá a spolehliví rodiče kempu Jana Doubravová, Zuzka Dlouhá, Olha Krátká, Petra Růthová, Pája Müllerová. Především jim patří díky a poklona všech účastníků kempu. Tak zase za rok!!