Top image

Kolocová s Kvapilovou vyhrály Staropramen Cool Český pohár

30. 5. 2016

Pražský Beachklub Ládví hostil o víkendu úvodní turnaj Staropramen Cool Českého poháru v plážovém volejbalu. Favorizovaná dvojice Kristýna „Kiki“ Kolocová s Míšou Kvapilovou neztratily v průběhu turnaje ani set a s přehledem získaly pohár pro vítězky. Mezi muži porazili po těžkém boji Jan Dumek s „Lasem“ Rotreklem nadějnou dvojici Ondřej Perušič s Michalem Koláčkem.**

V Praze na Ládví se sešla téměř kompletní česká beachvolejbalová špička, kterou doplnila finská dvojice Ahtiainen/Sinisalo a dva polské páry Wardak/Kociolek a Tylutki/Tokarska. V ženském finále došlo k očekávanému souboji jedniček Kristýny „Kiki“ Kolocové s Míšou Kvapilovou proti dvojkám Karolíně Řeháčkové s Magdalenou Dostálovou. Kiki s Míšou se po několika startech na zahraničních turnajích poprvé představily před domácím publikem. Favorizovaná dvojice na začátku každého setu rychle odskočila a vybudovaný náskok si s přehledem udržela. Po setech 21:17 a 21:14 si tak připsaly první turnajové vítězství. V utkání o třetí místo vyhrály Slovenky Šupišová s Herelovou proti Finkám Nině Ahtiainen s Idou Sinisalo.

V mužské kategorii došlo k překvapení již v prvním semifinále, kdy úřadující mistři ČR Davidové Kufa a Lenc prohráli s pozdějšími vítězi Janem Dumkem s „Lasem“ Rotreklem. Druhými finalisty se stala mladá dvojice Ondřej Perušič s Michalem Koláčkem. Po setech 18:21, 21:19 a 15:10 nakonec vyhrála zkušenější dvojice Dumek, Rotrekl.