Top image

Český pohár žákyň 2018/19 začal v Hradci - úspěšně!

28. 10. 2018

V sobotu a v neděli 20. a 21. října 2018 ve sportovní hale v Hradci Králové (6 kurtů) proběhla za účasti 22 týmů část kvalifikace do Českého poháru starších žákyň ve volejbalu.

Na dvoudenní turnaj jeli i mladší hráčky, které v září tohoto roku přešly do této skupiny. A byl to dobrý tah, získaly herní zkušenosti a pomohly v těžkých chvílích i ušetřit síly, poněvadž v sobotu 4 zápasy vyžadují už řádnou fyzičku.

Turnaj jsme zahájili v sobotu s Olympem Praha, který vypadal velmi silně. Začali jsme sérií 5 zkažených podání, ale věděli jsme, jakmile opadne úvodní nervozita a zvykneme si na hřiště a halu, silné podání nám bude pomáhat. Tak se i stalo, v druhé polovině prvního setu naše podání začala fungovat a získávat body. K tomu dobré výkony na všech postech, ve všech činnostech a slavili jsme výhru 2:0! Radost byla veliká, vítězství nad Olympem Praha vás nepotká každý den.

Podobným výkonem a dokonce s mladšími v závěru na hřišti jsme smetli v dalším zápase Turnov. Následovaly Roztoky Praha, které pro nás nebyly v pohárové formě problémem. Zde už byly některé mladší hráčky v základní sestavě. V těžké skupině krásná 3 vítězství!!! Večerní čestná prohra asi s nejlepším týmem soutěže, Duklou Liberec, nám ukázala další možnosti zlepšování.

Neděle se nám tolik nepovedla, prohráváme těsně s Duchcovem 13:15 v tie-breaku a následně i další zápas s Meteorem Praha 0:2. To už se zastupujícím trenérem Petrem Kovalčíkem, Jan Kvapil úspěšně hrál na finále MČR veteránů nad 50 let.

BV Vratislavice: Lea Šimůnková, Kačka Podzimková, Kačka Mráčková, Denisa Fraňková, Nela Rychnová, Zuzka Přibylová, Sára Magdová, Míša Pokorná, Adéla Dlouhá, Jasmína Herešová, Klárka Beránková.

Jan Kvapil