Český pohár žákyně - Tábor

16. 2. 2020

Předposlední kolo Českého poháru jsme odehráli 15. a 16. 2. 2020 v Táboře. Těžký víkend už předznamenaly dvě neúčasti hráček (nemoc), problémy s dopravou, mizerné vylosování turnaje (v neděli jsme měli hrát 3 zápasy za sebou?). Nicméně podmínky mají v Táboře dobré, vše je na jednom místě, hala krásná, tělocvična dostačující, ubytování a stravování ve stejném objektu.

Turnaj jsme začali prohrou 0:2 proti silným Střešovicím (konečné 2. místo o skóre), následoval těžký zápas s konečným vítězem celé skupiny, domácím Táborem. Neproměněné setboly v 1. setu mrzí ještě teď, nakonec také prohra 0:2. Mrzí také dobře rozehraný zápas s Varnsdorfem, který se nakonec herně ani výsledkově nepovedl. Další prohra 0:2. Ještě v sobotu hodně večer, v posledním zápase se zvedáme a hrajeme s Novým Jičínem velmi dobrý zápas, který prohráváme už ve vyhraném tie-breaku nešťastnou chybou v samotném závěru utkání, 14:16.

V neděli konečně přichází vítězství 2:0 s Havlíčkovým Brodem. Hned navazující zápas o vše s Ústí n. L. je obrovská bitva plná dramatických změn, dobrého volejbalu i chyb. Bohužel zásadních chyb se dopouštěl i rozhodčí. Ústí hrálo zejména v poli velmi dobře a nakonec vždy v napínavých koncovkách setů vyhrálo.

Děkujeme rodičům za podporu, na tomto turnaji konkrétně p. M. Kašpar za pomoc s dopravou.

Fotky a videa ve fotogalerii, přesné výsledky zde.

Jan Kvapil