Vratislavický letní pohár 2020 - muži

16. 8. 2020

Vratislavický celostátní svazový beachvolejbalový letní pohár bývá součástí Vratislavických slavností, ty ale byly v této složitější době omezeny. Přesto se ve Vratislavicích v neděli 16. 8. 2020 za krásného, slunečního počasí hrál kvalitní bojovný mužský beachvolejbal, radost pohledět. Snad nejlépe to vystihne fakt, že ani loňští a později i letošní vítězové turnaje, neměli snadného zápasu. Všechny jejich zápasy, sety, se rozhodovaly až v koncovkách. A tak to bylo v obrovské většině zápasů. Většinou o výsledku zápasu rozhodovalo jen malé zaváhání ve hře, které se velmi těžko dohánělo.

Hráli jsme systémem modifikované skupiny pro 16 týmů, do Vratislavic nakonec přijelo 14 týmů, dva nejlepší týmy měly první zápas "bye". Turnaje se zúčastnily 3 domácí týmy Matěj Drechsler, Jan Žambera, Martin Votrubec, Petr Uhlárik a největší posun zaznamenali Jan Charousek, Jiří Srb – z nasazené 11 pozice bojovali až o medaile.

Vítězství v turnaji nakonec obhájili po mnoha vyrovnaných koncovkách Martin Bárta, Ondřej Rédl. Druzí skončili Roman Reismüller, Jan Čirka (nasazení č. 9), bronz vybojovali mladíci Ondřej Heřman, Ondřej Pohl, když porazili v boji o 3. místo domácí Jan Charousek, Jiří Srb.

Přesné výsledky najdete zde. Velmi kvalitní a vyrovnané zápasy odehrála většina týmů, hráči na turnaji přivítali ovoce (meloun, hroznové víno, banány) zdarma, stejně tak možnost dalšího občerstvení v bufetu. Finalisté a semifinalisté dostali poháry, medaile, vratislavická beach tílka a ceny od místních sponzorů.

Děkujeme všem hráčům za účast a sportovní chování, sponzorům za podporu a děkujeme i zapisovatelům skóre.

150 fotek zde

Na shledanou se ženami v sobotu 22. 8. 2020, s muži zase za rok.

Jan Kvapil