Vratislavický letní pohár muži 2021

14. 8. 2021

Vratislavický turnaj byl plně obsazený velmi kvalitními týmy, nadějnými mladými hráči i volejbalově známými jmény, současnými i bývalými reprezentanty, např. (řazeno od nejstarších): Jan Kvapil, Přemysl Kubala, Aleš Holubec, Leo Williams, Jan Štefko, Jakub Gála, Jakub Šébka, Tomáš Semerád, Daniel Fabikovič, Richard Struška a další kvalitní páry.

Už v základních skupinách nasazení týmů zajistilo zajímavé duely s vyhrocenými tie-breaky, např.: Williams, Holubec (5) prohráli 14:16 s Kristem, Kollárem, Šépka, Semerád (1) porazili budoucí vítěze Fabikoviče, Strušku (8) 15:10, Williams, Holubec prohráli i svůj druhý tie-break 12:15 s Kubalou, Kováříkem, domáci Charousek, Křelina porazili 16:14 Červu s Tesárkem, Bárta s Rédlem (2) podlehli Rumlovi, Zavadilovi (7). Prostě od začátku na všech kurtech kvalitní a vyrovnaný beach volejbal.

V play-off se už v 2. kole potkali Šépka, Semerád (1) v. Bárta, Rédl (2). V nádherném zápase ve 3 setech vyhráli 15:13 nasazené 1. Dále např. Ruml, Zavadil prohráli až v tie-breaku s budoucími víttězi Fabikovičem, Struškou.

V semifinále Šépka, Semerád prohráli velmi těsně s Gálou, Štefkem, ve druhém semifinále Fabikovič, Struška porazili Havlína, Beneše a zůstali ve svém perfektním herním projevu a na své vítězné vlně i ve finále. V boji o třetí místo zase Šépka, Semerád potvrdili své kvality. Turnaj byl skvělý pro důkladné prověření hráčů a kvalitní přípravou na 2* světový pohár v Praze, který se koná hned po našem turnaji.

Hráči si pochvalovali kurty, zázemí, ovoce zdarma, finalisté dostali medaile, poháry, beach tílka a ceny sponzorů. Děkujeme všem hráčům, trenérům za parádní sportovní přístup, děkujeme řediteli turnaje Martinu Hýblovi, Ále Rychnové za občerstvení a děkujeme všem podavačům. Výzvou pro pořadatele je přilákat více diváků na takto kvalitně obsazený turnaj.

Fotky a videa najdete zde

Přesné výsledky zde

Jan Kvapil