BV celostátní kadetky 2022

25. 6. 2022

Beach Volley Vratislavice n. N. pořádali 25. 6. 2022 celostátní Český pohár kadetek. Páteční kvalifikace na hlavní soutěž ukázala mnoho bojovných utkání a odehrála se přesně včas. Ihned po posledním míči začala ohromná průtrž, kterou jste v ČR zaznamenali asi všichni. Postoupilo 7 týmů, přihlášený pár A. Nečesaná/M. Tomasová postoupil na ženském turnaji v Chodově u KV z kvalifikace a tak bylo jedno místo pro kvalifikantky v hlavní soutěži navíc.

V sobotu, v hlavní soutěži pro 16 týmů nám počasí dále přálo, jen kolem 11 hodiny malinko sprchlo, pak už bylo takřka ideální beachové počasí. Hlavní soutěž byla ve skupinách vyrovnaná, ve dvou skupinách rozhodovaly míče o postupu do play-off. V 1. kole play-off nejvýše nasazený pár Veselá/Knoblochová prohrál v tie-breaku s Brunclíková/Smolková z Dukly Liberec, ty v dalším kole prohrály nejtěsnějším možným rozdílem s Linhartová/Cyroňová, prostě turnaj plný napínavých zápasů.

Celkové vítězství nakonec získaly Veronika Mrázková/Valerie Bizzuto, když ve finále porazily pár Viktorie Linhartová/Amélie Cyroňová. Třetí místo vybojovaly v napínavém tie-breaku Magdalena Němcová/Vendula Ebertová. Z domácích týmů vybojovaly sestry Ďuroňovy hezké 5. místo.

V kvalifikaci i hlavní soutěži hráčky ocenily ovoce zdarma, regionální limonády Kitl, pro každého pamětní nebo vítězné medaile, poháry, beach tílka i trička. Bylo příjemné slyšet, že se hráčky do Vratislavic rády vracejí a příště určitě přijedou.

Fotky najdete ve fotogalerii zde

Přesné výsledky zde.

Jan Kvapil