Top image

Italia kemp 2024

12. 5. 2024

Po úspěšné halové sezóně, jsme po jedenácté, pravidelně od 2012 (mimo covid roku), zorganizovali Beach kemp Italia 2024 Bibione. Naše filozofie sdílení kvality a zkušeností udržuje nebo spíše vylepšuje kemp rok od roku. Zase se kempu zúčastnilo přes 100 účastníků a z mnoha regionálních klubů (Dukla Lbc, Harcov, Frýdlant, Benátky n. J., Sokol Zvole, Janov n. N. Měli jsme postaveno 10 beach kurtů jen pro svou potřebu.

Mládežnické skupiny každý den absolvovali ranní výběh a dva tréninky. Zapracovali jsme na stravování, spolupráce s italskou stranou se jeví jako správná cesta. Rozšířili jsme skupiny, kde vznikla skupina starších, ale začínajících žákyň, stále se rozrůstá skupina žáků, minimíčovek a míčovek. Velkou zásluhu mají Z. Dlouhá a M. Fainová, které organizačně a kuchařsky dbaly na správný průběh soustředění. Základním kamenem jsou ale trenéři a účastníci.

Skupina minimíčovek (3 - 5 let) a míčovek (5-7 let), které pod vedením Aleny Rychnové trénovali, hráli si, stejně jako jiné skupiny každý den dvoufázově. A všichni se na pestré a pohybově zábavné tréninky těšili, nikdo z nich žádný trénink nevynechal.

Skupina talentů, už zmíněných začínajících starších žákyň, získala mnoho nových podnětů. Poznala zákonitosti beach volejbalu a základní herní i fyzické dovednosti, potřebné pro tento sport.

Skupiny žáků, starších žákyň a juniorek měly prvotřídní trenéry. Jirka Toman (nová posila Dukly Liberec) a Martin Fikar jsou oba extraligový hráči, kteří současně studují nebo studovali na FTVS (Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze), měli rozhodně co předávat. A také to se správným zápalem a náročností dělali.

Dospělé kategorie mužů i žen se zkušeným coachem Martinem Votrubcem si kemp sportovně užili, zjistili nové trendy, zdokonalili základní údery, vylepšili fyzičku. Většina plně využila, že jejich děti měli současné tréninky v ostatních kategoriích. Rodina je pro nás základem.

Závěrečným zážitkem pro nás byla návštěva velkého turnaje (přes 10 tisíc hráčů a hráček) Bibione Beach Volleyball Marathon 2024. Jde o největší beachvolejbalové turnaj, kde jsou zastoupeny všechny úrovně.

Věřím, že se většina našich účastníků beachvolejbalově posunula na vyšší úroveň, že si každý odehrál napínavé zápasy a zlepšil své dovednosti. Nejvíce nás těší kempová atmosféra plná soudržnosti a vzájemné podpory.

Podrobnější informace, fotky, videa najdete na našich webových stránkách https://beachvratislavice.cz/fotoarchiv

Jan Kvapil