Články

18. 7.2012
Top image

1st European Universities Games - je to tam!!!

O další úspěch českého ženského beachvolejbalu se zasloužily Míša Kvapilová a Karolina Řeháčková. Míša a Kája z Vysoké školy ekonomické v Praze zvítězily na 1.Evropských hrách univerzit v Cordobě.

V semifinále (začátek v 8 hod) s Polkami z Katowic Míša s Kájou vyhrály 2:1 (-19;15;5), kdy v tie-breaku už jasně dominovaly 15:5. Potom zbýval poslední zápas turnaje, finále.

Tam se celkem překvapivě místo domácích Španělek dostaly Polky z Varšavy.

V hezké finálové atmosféře naše holky podaly perfektní výkon a oproti čtvrtfinále, kde zvítězily až v tie-breaku 15:13, tentokrát jasně dominovaly 21:13, 21:14.

Navíc Míša z našeho BVV byla vyhodnocena jako nejlepší blokařka turnaje a ještě i nejužitečnější (MVP – nejvyšší ohodnocení) hráčka turnaje.
Absolutorium zaslouží i Karolina, perfektně podávala, skvěle bránila v poli i na síti, bezchybně a tvrdě útočila. Když k tomu děvčata přidaly zdravé povzbuzování a vzájemnou týmovou podporu v každém utkání, nebylo divu, že nakonec celý turnaj vyhrály.

Fotky z semifinále a finále ve fotogalerii.

Zobrazit článek
17. 7.2012
Top image

1st European Universities Games - jsme v semifinále!!

Diváci a hráči ostatních týmů hodnotili čtvrtfinálový zápas Míši Kvapilové a Karoliny Řeháčkové s Polským univerzitním týmem z Varšavy jako zatím nejhezčí a nejnapínavější zápas zatím z celého beachvolejbalového turnaje žen.

Rádi souhlasíme, protože jsme nakonec vyhráli 2:1, v tie breaku 15:13.

Už úvodní set po velmi napínavém průběhu skončil 23:21, druhý set vyhrály Polky 21:17 a ve třetím setu se zase rozhodovalo až v posledních míčích, kde naše děvčata byla odvážnější při rozhodujících úderech.

Semifinále hrajeme zítra, ve středu 18. 7. už v 8 hod ráno.

Zobrazit článek
17. 7.2012
Top image

1st European University Games - pavouk

V pavouku jsme měli první kolo bye (volný los) a tak jsme rovnou naskočili do druhého kola, kam postoupily Rakušanky z Vídně.

Zápas to byl vcelku dramatický, ale Míša s Kájou vždy měly tak trochu navrch. A když se zase velmi dobře povzbuzovaly, byly soustředěné, tak i přes medical timeout soupeře,...

Zobrazit článek
17. 7.2012
Top image

1st European University Games - skupiny

Skupiny se začaly hrát v sobotu 14. 7. 2012 a my jsme jako prvního soupeře měli Švýcarky z Univerzity Curich. Neměli jsme vážnější problémy a to se týkalo i nedělního ranního zápasu s Chorvatkami z Univerzity Záhřeb a v obou zápasech jsme celkem hladce zvítězili. Děvčata se vcelku rychle sehrála a p...

Zobrazit článek
17. 7.2012
Top image

1st European University Games - úvodní dny

Podařilo se. Po dlouhých přípravách Míša Kvapilová (Beach Volley Vratislavice) a Karolina Řeháčková (Praha) reprezentují český beachvolejbal na 1. evropské univerziádě, která se koná v Cordobě, Španělsko.

Přiletěli jsme do Malagy kolem 22 hod. Další 2,5 hod jsme jeli autobusem do Cordoby a pak při...

Zobrazit článek
16. 7.2012
Top image

UVEX Regionální MČR Liberec – 3. kolo

Jak je snad už zvykem, o víkendu 7. a 8. července 2012 zase při slunečném počasí proběhlo 3. a poslední kolo Uvex Regionální MČR amatérů v beachvolejbalu na kurtech liberecké přehrady.

V sobotu hráli od 9 hod muži a od 13.30 ženy.

V neděli od 9 hod kategorie mix.

V mužích při menší ale o to cennější účasti (např. Honza Maštalíř, Jirka Kafka, Kuba Neumann, Edy, Martin Votrubec, Petr z Jirkou přijeli z Prahy) nakonec po urputných bojích zvítězil tým Honzů (Honza Mitušina, kterému nepřišel parťák a tak vzal za vděk mou účast). Druzí skončili Petr a Jirka z Prahy a třetí byli jen o jeden míč Martin s Kubou před Honzou Maštalýřem a Jirkou Kafkou. Edy s Kubou byli pátí. Já si to užil, doufám, že i ostatní.

V ženách si vítězství odvezly sestry Jindrovi (Nikča a Verča), druhé skončily sestry Kvapilovi a třetí byly naše juniorky Péťa Charyparová a Anni Bartoňová.

V neděli v mixech se zúčastnilo 13 týmů a potřetí za sebou vyhráli Bryknarovi. Ve finále těsně porazili Bambiho s Kubou (Nejedlí – to je příjmení), bronzoví byli Petr Uhlárik s Katkou Havlíkovou (juniorka Bižuterie Jablonec).

Děkujeme Všem za dobrou atmosféru a skvělé zápasy.

Příští rok připravuji nejen grilovaná křidýlka, ale i naše bramboráky.

Kompletní výsledky ze všech turnajů jsou v příloze, fotky níže nebo ve fotogalerii.

Zobrazit článek
16. 7.2012
Top image

Míša u velkého úspěchu šestkového nároďáku

Přes 2 měsíce (od 30. 4. do 6. 7. 2012) Míša strávila v reprezentačním výběru ČR šestkového volejbalu.

Absolvovala celou Evropskou ligu (série 4 turnajů – Brno, Holandsko, Izrael a Řecko).

Závěrečný finálový turnaj byl v Karlových Varech 5. a 6. 7. 2012.

První den se hrálo velmi důležité semifinále, kdy vítěz z semifinále postupuje příští rok do světové ligy. Česko hrálo semifinále proti Nizozemí a vyhrálo 3:1, kdy 4. celý rozhodující set odehrála Míša v základní sestavě.

V následném finále Česko překvapivě ale zaslouženě vyhrálo nad Bulharskem, které v semifinále porazilo silné Srbky (budou hrát na OH).
Úspěch a radost nejlépe asi vystihnou fotky, slovy to moc nedokážu.

Zobrazit článek
2. 7.2012
Top image

Tréninky o prázdninách

V pondělí 2. 7. 2012 je poslední trénink kadetů (od 16 hod) a juniorek (od 18 hod).
O prázdninách můžete chodit trénovat nebo hrát jak se domluvíte, v době tréninků máte rezervovaný kurt.
Pokud si vezmete naše tílko a kurty nebudou pronajaty, tak Vám v hospodě půjčí míč i kliku a můžet...

Zobrazit článek
30. 6.2012

MČR 2012 - luxus fotky - Adri a Paty 15.místo

Příští rok na MČR pojedou ročníky narozené 1997 a mladší. Kdo z našich to bude? smiley

Zobrazit článek